jumpToMain

Rheinmetall Hungary Zrt.

Rólunk
A zalaegerszegi székhelyű Rheinmetall Hungary Zrt. a magyar fegyveres erők számára korszerű lánctalpas és kerekes járművek, különösen az új Lynx gyalogsági harcjárművek fejlesztésére és gyártására összpontosít.

A Rheinmetall fontos szerepet játszik a magyar "Zrínyi 2026" kezdeményezésben, amely a nemzeti fegyveres erők modern felszerelésére összpontosít, és helyi gyártást irányoz elő.
18271

E program részeként a Rheinmetall, mint technológiai és biztonsági rendszerház, a Magyar Honvédelmi Minisztériumtól kapott szerződést a legkorszerűbb lánctalpas és kerekes járművek és a kapcsolódó szolgáltatások szállítására.

A Rheinmetall a jövőben hazai gyártással kívánja kiszolgálni Magyarországot, mint hazai piacot. Ennek keretében Zala megyében, mintegy 33 hektáros területen egy új, korszerű fejlesztési, gyártási és széleskörűen felszerelt tesztközpont épül. A következő években mintegy 350 új munkahelyet terveznek a zalaegerszegi telephelyen.

Korszerű lánctalpas és kerekes járművek és kapcsolódó szolgáltatások szállítása

A szerződéses megállapodás 209 Lynx KF41 7 változatra, 18 támogató járműre, köztük a "Bergepanzer 3 Büffel" típusra (páncélozott mentőjármű) és 38 katonai teherautóra vonatkozik. A szerződés emellett egyéb szolgáltatásokat is tartalmaz, mint például szimulátorok, képzés és oktatás, valamint a kezdeti pótalkatrész-ellátás és karbantartási szolgáltatások. A Lynx várhatóan évtizedes élettartama alatt a járművek üzemképességének fenntartásához pótalkatrészekre és karbantartásra lesz szükség.

Az első gyártási fázisban Magyarország 46 Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet és parancsnoki és irányítási konfigurációban, valamint kilenc "Bergepanzer 3 Büffel" (páncélozott mentőjármű) kap német gyártásból, a szállítás 2023 elejére fejeződik be. A második fázisban további 172 Lynx és támogató járművet fognak gyártani vagy szállítani Magyarországon egy közös vállalat keretében.

Rendszerek és termékek

289
A Rheinmetall Európa egyik vezető rendszerszállítója a lánctalpas katonai járművek, köztük az Rheinmetall újonnan kifejlesztett Lynx gyalogsági harcjárművek terén.
Tudjon meg többet
 Sajtóközlemények
Karrier Magyarországon
26782
Itt tájékozódhat magyarországi állásajánlatainkról.
Tudjon meg többet
További információk
Contact
18271

Dr. Michelberger Pál út 3

Zalaegerszeg

8900

Hungary

Passion for Technology.
Contact

Rheinmetall Platz 1

40476

Germany

Phone: +49 211 473-01

Fax: +49 211 473-4727

© 2023 Rheinmetall AG